ХАРЕСАН ОТ СТРАННИК
Местоположение
 
  • Държава: България
  • Регион: Северен централен
  • Област: Велико Търново
  • Община: Велико Търново
  • Селище: с. Присово
  • в околностите на с. Присово
  • GPS: N 43.049530 E 25.669096
 
  • Година на създаване/откриване на обекта: 2004
  • Ориентировачна надморска височина: 280 м.
 
 

DanrosПчеларска ферма "Данрос" води началото си от 2004г., след като моя дядо Иван Марков подари на мен и на баща ми Йордан Йорданов по пет кошера останали му от неговото пчеларство в Еленския балкан и село Стрелец. Дядо ми хвана един рой, засели го в кошер и това беше първото ни пчелно семейство. Баща ми засели и останалите негови кошери и когато пожела дядо ми да му даде още кошери той му отказа с обяснението, че те са за мен. Това запали още повече любовта ми към пчелите и аз реших да продължа семейната традиция с пълна сила.

Към 2012г. пчеларска ферма "Данрос" наброява 300 пчелни семейства, който се намират в екологично чист район, близо до село Присово (Великотърновско).

Основната дейност на фермата е добив на натурални пчелни продукти- мед, восък, пчелен прашец, прополис, пчелно млечице. Развиваме стационарно и подвижно пчеларство. Подвижното пчеларство е чрез малки платформи събиращи по 10 и по 20 кошера. Пчелните семейства се поставят основно на акациева, липова, слънчогледова и ливадна паша, като в отделни години се използва паша от мана. Произведените от нас монофлорни видове мед (акациев, липов, билков, манов) са много чисти, предвид големите масиви на който поставяме нашите пчели.

Пчелния мед не е регламентирано лечебно средство, но дневната доза от 60-100г. е нормална за организма който по този начин си набавя нужните въглехидрати. Пчелния мед като цяло е прекрасно лечебно и хранително средство в комбинация с други храни.

Нашите продукти са напълно натурални без никакви примеси и се характеризират с лечебни свойства за вашето добро здраве и отличен вкус. Медът се предлага в разнородни опаковки като грамаж - офисни, стандартни стклени буркани и PVC кутии, едрови опаковки, детска опаковка "мече", специални подаръчни опаковки включително керамични гърненца.
Безплатна доставка
до Вашата врата за региона на Велико Търново, Арбанаси, Горна Оряховица, Лясковец и съседните им селища. Гостите на регина могат да се обадят и да поръчат предварително доставка до мястото, където са отседнали.
За онлайн поръчки се свържете с нашия Интернет магазин.

Продукти предлагани от пчеларска ферма "Данрос":

Акациев мед - Със специфичния си нежен аромат, много приятен вкус, и много бавното си кристализиране aкациевия мед е един от най-предпочитаните. Богатството на плодова захар, бавната му кристализация, органолептичните му характеристики, както и по-ниското му поленово съдържание, са само малка част от плюсовете на меда. Той е подходящ за деца, диабетици, при жлъчни проблеми, безсъние. Препоръчва се при стомашно-чревни проблеми заради съдържанието му на фруктоза, но в умерени количества. Акациевия мед действа успокояващо и на нервната система. Акациевия мед се усвоява бързо от огранизмът в много малко случай дава алергични реакции, затова е толкова предпочитан от всички.

Липов мед - Липовия мед е изключително богат на различни полезни вещества. Има тонизиращо въздействие върху храносмилателната система, сърдечната дейност и повишава имунитета. Липовият мед има специфичен аромат, който го отличава от другите медове. Той съдържа специфичен глюкозид, който има изразено потогонно, диуретично и секретолитично действие. Липовия мед се използва за лечение на остри катари на горните дихателни пътища (ларингити, трахеобронхити), помага за успокоение и добър сън. Противовъзпалитено и донякъде отхрачващо действие. Препоръчва се при простуда, ангина, бронхит и бронхиална астма. Този натурален продукт е неизменим източник на вещества, необходими за здравето на очната ретина. Смята се за един от луксозните видове мед.

Билков мед - Най-разпространеният полифлорния (билков) мед се събира от многобройни полски и планински разстения. Този мед е с комплексни качества. Има подчертано лечебно и профилактично действие на дихателните пътища, стомашно-чревния тракт, гинекологични заболявания. При хронични ринити и синуити, подобрява имунната система. Полифлорния мед се препоръчва при преумора, за общо укрепване на организма, има и антисклеротично действие. Поради това, че в състава му влизат полезни вещества от различни растения, този мед се определя като общо укрепващ, с разностранно положително въздействие върху организма. Подходящ е за редовна консумация през цялата година като профилактично, общо оздравяващо средство в доза 1-2г. на кг. човешко тегло (3 супени лъжици дневно).

Манов мед - Мановият мед се получава главно от екскретите на смучещи насекоми по растенията или от секрети на живи части от растенията. Маната може да е животинска мана или медена роса. Изследванията показват, че в мановия мед се съдържат голям брой свободни аминокиселини, по-важни от които са аспарагинова киселина, аланин, аргинин, цистин, глицин, глутаминова киселина, хистидин, лизин, метионин и др.

Кремообразен мед - Кремообразният мед е популярна алтернатива на течния. Получава се, чрез добавяне към течен мед на 5-10% фин захаросан мед и няколко часа непрекъснато бъркане при контролирана темоература. Много хора смятат за неудобство факта, че при консумирането на течен мед могат лесно да се изцапат. Кремообразният мед се размазва подобно на масло, без да се разтича.

Пчелен мед с восъчна пита - Насладете се на екзотичното удоволствие да дъвчете натурална пчелна пита изпълнена със сладък мед.

Прополис (Пчелен клей) - Прополисът има забележително антивирусно въздействие, той има комплексно влияние върху повечето извесни вируси. Негово много важно качество е че бактериите не се адаптирът към него. Прилагането му вътрешно за язвени болести и засилване на имунитета са вече доказани. Прилага се и външно - парадонтоза, гингивит, херпеси, наранявания, изгаряния ... Прополисът съдържа витамини, етерични масла, минерални соли, микроелементи, хормони и ферменти. Прополисът има приятен аромат на растителни пъпки, мед и восък, възгорчив и лют вкус и потъмнява при продължително съхранение. При горене отделя приятна миризма на смола, а при затопляне бързо омеква и става удобен за обработка.

Спиртен разтвор на прополис - Прополисният разтвор притежава обезболяващи свойства. В това отношение спиртните му разтвори са по-ефективни от кокаина и прокаина. При вътрешно приемане се стимулира имунна защита на организма. Действа противовъзпалително, укрепва капилярните стени и намалява агрегацията на еритроцитите и тромбоцитите. Стимулира растежът и развитието на организма и повишава съдържанието на хемоглобин и общ белтък. Успешно лекува язва на стомаха и дванадесетопръстника. Препоръчва се и при заболявания на дихателната система- ринити, фарингити, синуити, ларингити, трахеити, бронхити и бронхиална астма чрез местни апликации, инхалации, електрофореза и вътрешно приемане на клея. Използва се също при лечение на кожни заболявания- екземи, невродермити, псориазис, кожна туберкулоза, дерматомикози, хиперкератози, гнездова алопеция, тропически язви и други. Използва се и широко и в стоматологията благодарение на антибактериалните, противовъзпалителни, обезболяващи свойства. Успешно приложение има и в борбата с пародонтоза.

Пчелен прашец - Прашецът е втория по количество хранителен продукт събиран от пчелите- представлява поленовите зърна от тичинките на цветовете на растенията. Пчелният прашец осигурява широк спектър от основни за здравето хранителни вещества: всички витамини В комплекс и витамин С. Те са разтворими във вода и затова трябва да се приемат ежедневно. Пчелният прашец съдържа също витамините D, E, К и бета каротин (витамин А). Поради богатия си състав и изразения биологичен ефект прашецът се използва като хранителна добавка за повишаване на резистентността на организма, за повишаване на имунните сили и защитата от респираторни инфекции. Добър ефект има при липса на апетит у деца, забавен растеж и забавено никнене на зъбите. Предпочитан е от спортисти, които го приемат за сила, енергия и поддържане на здравето. Счита се, че пчелният прашец е напълно безвреден за организма. Може да се консумира и в комбинация с мед, или разтворен във вода, сок или мляко. За да се предпази от плесенясване, прашецът трябва да се съхранява в добре затворени съдове и на сухо място.

Пчелен восък - Восъкът е неизменно средство при лекуване на синуити, сенна хрема, бронхиална астма, фарингити и ларингити. Пчелният восък при загряване поема голямо количество топлина и при поставяне на болния участък я отдава бавно. Това подобрява кръвообръщението в третирания участък, което води до намаляване на възпалителен процес и разнасяне на кръвоизливи. Восъкът има антибиотично действие, като унищожава болестотворните микроорганизми, оказва регенериращо действие върху увредени клетки и тъкани. Омекотява твърдите тъкани по кожата и премахва бръчките.

Пчелно млечице - Пчелното млечице е сложен биологичен продукт секретиран от нелетящите пчели на възраст от 5 до 15 дни, т.нар. пчели кърмачки. С него се хранят личинките, пчелата майка и търтеите. Поради широкото си действие пчелното млечице се препоръчва при старческа отпадналост и преждевременно състаряване или след дълго боледуване. Продължителното му приемане води до повишаване на кръвното налягане при хипотониците и понижаване или запазването му при някои от хипертониците. Получени са добри резултати и при лечение на атеросклероза и стенокардия- подобряват се общото състояние, настроението, сънят, паметта. Пчелното млечице е противопоказно при Адисонова болест и остри инфекциозни заболявания!

Пчелен мед с прашец - При смесването на пчелен мед с прашец се получава много вкусен продукт, при който се запазва пчелния прашец без да е необходимо неговото съхранение на ниски температури. Консумирането на 1-2 лъжици дневно води до засилване на имунната система на човека и дълголетие.

За онлайн поръчки се свържете с нашия Интернет магазин.

 
  • Адрес: село Присово
  • Интернет: Не
  • web: http://www.pchelenmed.com
  • Е-поща: office@pchelenmed.com
  • GSM: +359884682838, +359889529979
 
 
Реклама


Реклама


Реклама


Полезни връзки

Статистика

Брой обекти: 6001
Брой селища: 21600
Брой снимки: 17055
Брой видеоклипове: 161
Брой коментари: 67
Брой запитвания: 2638
Регистрирани потребители: 364