Парк
Местоположение
 
  • Държава: България
  • Регион: Северен централен
  • Област: Велико Търново
  • Община: Велико Търново
  • Селище: гр. Велико Търново
  • GPS: N 43.074703 E 25.629001
 
  • Ориентировачна надморска височина: 200 м.
  • Вид достъп: Автомобилен, пешеходен
  • Паркинг: До парка, по улиците на града
 
 

Парк "Дружба" в град Велико Търново е сравнително голям и много добре озеленен, с много пейки и широки алеи. Посещаван е ежедневно от майки с малки деца, ученици и пенсионери поради прохладата и уюта, които предлага на посетителите си.

В него могат да се видят много монументи и паметни плочи на известни българи, включително гробовете на Колю Фичето, Добри Войников, Танко Добрев, Христо Иванов - Големия, Христо Караминков- Бунито, Венета и Иванка Ботеви. 

Малки и големи могат да премерят сили в първата въжена градина с приключенски парк. Атракцията е изградена в източната част на парк "Дружба". В естествена среда сред дърветата е прокарана система от въжета и дървени конструкции и прегради, които се преодоляват. Дървените елементи са изградени така, че да не повреждат растителността, и за тяхното разполагане е взето и експертното мнение на еколози. Въжената градина е изградена само от естествени материали и не застрашава природата. Лианите се кръстосват между дърветата и заедно с дървени елементи, разпределени между тях, оформят различни маршрути с индивидуална трудност, през които се преминава с обезопасителни съоръжения и инструктор. Освен чудесен метод за спортуване, подобни приключенски паркове са и начин за отмора и забавления сред природата. Висящата въжена градина е по силите на хора с различни физически възможности, като в същото време развива качества като сила, издръжливост, координация и самоконтрол. Безопасността е гарантирана от осигурителната екипировка. Един от най- зрелищните и атрактивни маршрути за преодоляване предвижда и т.нар. „лифт”. Смелчаците се пускат с макара по въже на разстояние от около 20 метра и височина между 2 и 10 метра. От въжета и дървени елементи в парк „Дружба” са оформени и специален батут, бягащи мостчета и висящи препятствия.

В близост до детския кът с катерушките и пързалките има обособено специално място, където можете да разходите вашите домашни любимци.

В последните години около празника на града (22 март) обширното място на входа се използва за увеселителен лунапарк с много люлки, гондоли, колела и балони. През зимата в парк "Дружба" се изгражда ледена пързалка, която радва малки и големи. 

 
  • Интернет: Не
 
 
Реклама


Реклама


Реклама


Полезни връзки

Статистика

Брой обекти: 6001
Брой селища: 21600
Брой снимки: 17055
Брой видеоклипове: 161
Брой коментари: 67
Брой запитвания: 2629
Регистрирани потребители: 364

Реклама